claim-forum2222-past

Fòrum Transició Ecosocial /

El fòrum és una gran trobada de confluència de lluites, d’entitats de l’economia social i solidaria i moviments que treballen per la transició ecosocial a Catalunya. Un espai per avançar en l’estratègia i en l’articulació entre projectes i moviments des de una mirada amplia i integral i per enviar un missatge polític d’unitat i força. Ha esdevingut també una trobada per celebrar i donar visibilitat a l’altre transició ecològica que ja s’està construint. S’ha celebrat els dies 24 i 25 de febrer de 2023 a Barcelona amb tres grans moments:

 

 

Divendres al matí : taller de construcció participativa d’escenaris de futur dirigit a l’ecosistema de l’economia social i solidària. En aquest taller ens hem preguntat quin paper ha de tenir l’ESS al 2040, per entendre quines són les línies estratègiques a reforçar o impulsar en el present. 

 

 

Divendres tarda-vespre: obertura del fòrum, amb una taula estratègica entre 4 iniciatives clau en els darrers anys en l’impuls una transició ecològica justa i democràtica: Zeroport, Stop JJOO, Aliança contra la Pobresa Energètica i Som Energia. Després, amb el poema de l’Adriadna Bertran i el concert d’en Joan Garriga hem vibrat i ballat per celebrar les lluites compartides!

 

 

Dissabte: jornada central del fòrum, a la facultat històrica de la Universitat de Barcelona, en què hem treballat en els cinc eixos estratègics, per tal de definir un full de ruta compartit entre els moviments i actors participants. A més, s’ha comptat parades de llibres, exposicions i un carrusel de xerrades curtes per conèixer projectes que fan realitat la transició ecosocial avui.

 

La campanya futurs impossibles està pensada per afavorir el treball conjunt de col·lectius, moviments i actors socials.

Eixos principals treballats /

Materials del fòrum /

Es pot visualitzar vídeo de resum en aquest enllaç.

Poema “La línia corba”, d’Adriana Bertran

Quatre escenaris de futur /

Quatre escenaris de futur presentants durant el fòrum, narrats per Blanca Llum Vidal:

Capitalisme Verd /
Ecofeixisme /
Green New Deal /
Decreixement /

Galeria fotogràfica /

Manifest per una transició ecològica justa i democràtica /

Impulsat per /
Amb el suport de /
POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES
POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES