La defensa dels serveis públics per una transició ecològica justa

Com us expliquem en aquest post, des de la campanya futurs impossibles volem anar abordant diferents temes clau o eixos estratègics per a dur a terme una transició ecològica amb justícia social i democràcia econòmica. El primer d’aquestes eixos és la defensa dels serveis públics per a dur a terme una transició ecològica amb justícia social.

Hem de ser capaços d’erigir un projecte de transició ecològica alternatiu, que ens permeti construir visions de futur diferents, i veure quines són les palanques que hem d’activar i reforçar avui, per assolir aquest altres futurs possibles. I la defensa de la provisió pública de serveis i béns bàsics existent (educació, salut i cures) és una d’aquestes palanques, sense dubte. I no només la defensa de l’existent, sinó l’ampliació i extensió de la seva cobertura a altres subministraments crítics, com l’alimentació, l’aigua i l’energia. I cal entendre l’economia social i solidària, amb la seva experiència democratitzadora, com peça clau per dur a terme noves formes de gestió d’allò públic que impliquin a les comunitats afectades, que permetin la participació de treballadores i usuàries de serveis.

Per abordar aquest i altres debats vinculats al paper dels serveis públics per la Transició Ecosocial, participarem a la jornada del 8 d’octubre “Recuperem els serveis públics. Defensem la vida!“, que es celebraran al Conveni de Sant Agustí (Barcelona).