El següent eix en marxa: habitatge, urbanisme i mobilitat!

Aquest dissabte, a les 18:30, en el marc de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, tindrà lloc la primera activitat de l’eix d’habitatge, urbanisme i mobilitat: la taula que porta per títol “Repensem la mobilitat i l’urbanisme: transformem els municipis des de l’economia social i solidària”. Col·lectiu Punt 6, l’Escamot, Som Mobilitat i Canvis en cadena compartiran la seva experiència, amb l’objectiu d’abordar els reptes que tenim en l’urbanisme i la mobilitat i com hi donem resposta des d’iniciatives de l’economia social i solidària.

Parlar de mobilitat implica parlar d’urbanisme, alhora que parlar d’urbanisme implica parlar de mobilitat. De la mateixa manera, que si parlem de transició energètica, canvi climàtic, contaminació urbana (aire, sorolls, olors…), turisme, espais naturals i un llarg etcètera, també acabarem parlant de mobilitat i d’urbanisme. Per tant, ens trobem davant de sectors clarament estratègics i transversals. El repte de parlar-ne, dissabte, durant una hora i mitja no és menor.

Cal que quan parlem de mobilitat i urbanisme ho fem des de perspectives comunitàries, on els elements centrals siguin la compartició de recursos, el control ciutadà dels seus hàbitats, la neutralitat climàtica, la integració amb la natura i els seus serveis ecosistèmics i, finalment, el trencament amb un model on el centre era el vehicle privat, el combustible fòssil i la supremacia humana per sobre dels recursos naturals. I parlarem de futurs, perquè el passat nosaltres ja l’hem enterrat.

Aprofitem per recordar que l’altra gran fita d’aquest eix, enfocat específicament en l’habitatge, la tenim en el Fòrum ViaCoop, «la via cooperativa pel dret a l’habitatge», que es celebrarà els dies 25, 26 i 27 al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona. Ja anirem informant les properes setmanes; primer, totes a la FESC!