Després del 12N, seguim: properes trobades del fòrum

La setmana passada s’ha celebrat a Egipte la 27a cimera del Clima, una convocatòria en què torna a quedar palès com la manca d’ambició dels governs està condemnant el planeta a un escalfament global superior als 2ºC. Davant la manca de mesures reals, la Xarxa de Moviments per la Justícia Climàtica juntament amb la Xarxa de l’Economia Solidària i la Xarxa per la Sobirania Energètica, tres plataformes que aglutinem centenars de col·lectius i entitats, vam convocar, el dissabte 12 de novembre, una jornada de debat i reivindicació per exigir accions reals per assolir la justícia climàtica i energètica, i avançar cap a una transició ecològica amb justícia social i democràcia econòmica.

La jornada va començar amb una inspiradora xerrada de Carlos Taibo, organitzada per l’ODG, on la Blanca Bayas de l’ODG i la comissió d’incidència política de la XES, va presentar, també, la campanya i el fòrum. Després, bona part de les participants a l’acte, van desplaçar-se a l’estació de Sants, per debatre sobre les estratègies per una agenda ecosocial i generar impacte mediàtic amb motiu de la celebració de la cimera COP27.

Un cop passat el 12N, tenim ja les primeres dates de treball del Fòrum per la Transició Ecosocial, per donar continuïtat a tota la feina feta fins ara. Són aquestes:

Reunió de grup de treball de continguts i accions: 23 de novembre a les 17h (virtual). L’objectiu serà acabar de decidir els eixos de treball i el format/ponents de l’acte públic de divendres, així com les possibles accions a dur a terme durant el fòrum. Confirmeu si veniu, així sabem quanta gent serem (escriure a ecologia@xes.cat).

Reunió plenària virtual: 15 de desembre a les 18h. Serà la tercera trobada plenària, i ha de servir per compartir els eixos de treball definits, el programa del divendres, la campanya de comunicació prevista, el lloc on es celebrarà el fòrum i l’estat de les aliances. Podeu confirmar assistència en aquest formulari.

Reunió de grup de treball d’aliances i manifest: el grup d’aliances creat per l’acció del 12N, serà el que treballarà també les aliances pel fòrum, juntament amb el manifest i marc programàtic (a partir del Pla de Xoc de la Xarxa per la Justícia Climàtica). Qui tingui interès en participar en aquest grup, pot escriure a ecologia@xes.cat i l’afegim al grup ja creat, sobretot un cop passat el 12N.

Els grups de logística i comunicació, de moment s’estan centrant en una feina més tècnica i no fem convocatòria oberta, però si algú té interès en participar-hi, que ens ho digui també.

És el moment de donar visibilitat i reforçar la unitat entre diferents organitzacions socials que treballen en diferents àmbits —des de l’erradicació de la pobresa, l’antiracisme, per la pau, el feminisme, l’accés a l’habitatge, la mobilitat, l’alimentació, l’economia social i solidària, l’energia, els drets laborals, entre d’altres— en el procés de llançar una campanya unitària d’accions de denúncia articulada al voltant d’una reivindicació compartida: posar les persones al centre, no deixar ningú enrere, i fer una transició ecològica amb justícia social i democràcia econòmica.