L’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial es constitueix el 6 de juliol a Barcelona

Fruit del treball realitzat els mesos previs i durant el Fòrum per la Transició Ecosocial, celebrat els dies 23 i 24 de febrer a Barcelona, els col·lectius i entitats impulsores han valorat els resultats i han analitzat el moment durant els darrers mesos. Aquesta reflexió els ha portat a proposar la creació de l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial, que es constituirà el dijous 6 de juliol, de 17 h. a 20:30, a la Nau Bostik de Barcelona (Ferran Turné, 1-11).

Aquest espai polític pretén ser una eina d’articulació i d’incidència pública per a l’impuls d’una transició ecològica justa, democràtica i ecofeminista. Les inscripcions per participar en la trobada constitutiva estan obertes a través d’un formulari.

De manera molt resumida, aquest nou espai polític persegueix 5 grans objectius:

  • Ser una veu en el debat públic sobre la transició ecosocial, fer incidència política i generar un relat atractiu sobre la transició.
  • Desenvolupar un programa polític compartit a partir del manifest i dels 17 blocs temàtics presentats al Fòrum, i cohesionar els moviments socials al voltant d’una visió comuna de transició ecosocial.
  • Afavorir processos de transició ecosocial des de l’àmbit local, mitjançant la creació d’Assemblees Locals per la Transició Ecosocial.
  • Afavorir la coordinació estratègica entre totes les lluites de resistència per acordar dates i mobilitzacions clau, i evitar duplicitats.
  • Fer seguiment i recolzar el desplegament d’accions derivades dels 5 eixos de treball del Fòrum i de les organitzacions i entitats membres de l’Assemblea.

A la trobada del 6 de juliol, es debatrà i s’aprofundirà millor en aquests 5 objectius i es posarà l’Assemblea en marxa.