Un any del Fòrum per a la Transició Ecosocial

Els dies 24 i 25 de febrer de 2023 Barcelona acollia el Fòrum per la Transició Ecosocial a Catalunya, que, amb més de 400 persones inscrites, va esdevenir una trobada important i imprescindible de confluència de lluites, d’entitats de l’Economia Social i Solidaria i moviments que treballen per la Transició Ecosocial a Catalunya.

Fruit del Fòrum van sorgir, per una banda, una sèrie de reflexions i conclusions estratègiques que podeu trobar a les Relatories del Fòrum. D’altra banda, i a partir de les conclusions aportades, el Fòrum també va donar peu a un nou agent d’incidència política i social: l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial, que s’està bastint des del juliol passat.

Paral·lelament, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES), a través de les seves comissions d’Incidència Política i d’Ecologia, ha seguit impulsant la campanya Futurs imPossibles, inicialment vinculada al Fòrum però que ha continuat el seu propi camí per posar en valor el paper cabdal de l’Economia Social i Solidària en la construcció d’una transició ecològica justa, democràtica i ecofeminista. Exemple d’aquesta activitat són els Tallers d’Escenaris de Futur que es van oferint a diferents territoris (com els fets al Baix Montseny o el Ripollès), a diferents sectors o, fins i tot, adaptats a entitats o projectes concrets.

Així doncs, la campanya Futurs imPossibles continua durant aquest 2024 amb un nou impuls i aviat hi haurà diverses novetats que s’aniran anunciant.