50 mesures per a una transició Ecosocial a Catalunya

L’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial, conformada per més de 270 col·lectius i moviments socials en vistes les eleccions de diumenge 12 de maig, canvis profunds i coordinats per afontar els reptes de futur en termes de justícia social i ecològica

El dimarts 7 de maig al matí, s’ha celebrat una roda de premsa a La Comunal de Sants (Barcelona) per presentar l’acTe oficialment a la societat catalana així com les Mesures per a una Transició Ecosocial a Catalunya (les podeu descarregar aquí). Integrada per 273 entitats i moviments socials, professionals i activistes de diversos sectors, l’acTe es presenta amb l’objectiu d’impulsar una transició ecològica i social a Catalunya que sigui justa i democràtica.

La presentació, que coincideix amb el període electoral al Parlament de Catalunya, s’ha plantejat com una oportunitat per abordar la importància i l’impacte que tindrà l’acTe en el panorama polític i social de Catalunya, així com per visibilitzar les necessitats i demandes dels col·lectius socials en la transició ecosocial del territori.

Durant la presentació s’han compartit les “50 Mesures per a una Transició Ecosocial a Catalunya”. Aquest conjunt de propostes, fruit d’un procés col·lectiu, ofereix un marc complet per abordar els reptes ecològics i socials que afronta el territori català. Amb cinc eixos temàtics que inclouen relació amb la naturasistema econòmicenergia, alimentació i territoridemocràcia i drets socials, i canvi cultural, les mesures busquen promoure una vida digna per a tothom mentre es minimitzen les conseqüències negatives de l’escalfament global i aborden la crisi actual des d’una perspectiva integral.

A la presentació han participat també representants de diferents moviments socials, entre elles, Aigua és Vida, Plataforma Aturem Hard Rock, Aliança contra la Pobresa Energètica, Sindicat de Llogateres, LaFede.cat – Organitzacions per la Justícia Global, Observatori DESCA, Xarxa per la Sobirania Energètica, Ecologistes en Acció, Regularización Ya, End Fosil, Xarxa d’Economia Solidària, Xarxa pel Dret a la Cura i la Federació d’Associacions de Veïnals de Barcelona. Cada un d’aquests actors ha presentat les propostes vinculades a les seves lluites i, posades en conjunt i com a part d’un propòsit compartit, han demostrat que tenim un projecte de país per a aconseguir una transició ecològica justa i democràtica.

Descarrega el document complet de mesures