claim-forum2222

Fòrum Transició Ecosocial /

El fòrum vol ser una gran trobada de confluència de lluites, d’entitats de l’economia social i solidaria i moviments que treballen per la transició ecosocial a Catalunya. Un espai per avançar en l’estratègia i en l’articulació entre projectes i moviments des de una mirada amplia i integral i per enviar un missatge polític d’unitat i força. Vol ser també una trobada per celebrar i donar visibilitat a l’altre transició ecològica que ja s’està construint. Es celebrarà els dies 24 i 25 de febrer a Barcelona i tindrà tres grans moments:

Divendres al matí farem un taller de construcció participativa d’escenaris de futur dirigit a l’ecosistema de l’economia social i solidària. En aquest taller ens preguntarem quin paper ha de tenir l’ESS al 2040, per entendre quines són les línies estratègiques a reforçar o impulsar en el present. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia obligatòria.

Divendres tarda-vespre farem la obertura del fòrum, amb una taula estratègica entre 4 iniciatives clau en els darrers anys en l’impuls una transició ecològica justa i democràtica: Zeroport, Stop JJOO, Aliança contra la Pobresa Energètica i Som Energia. Després, amb el poema de l’Adriadna Bertran i el concert d’en Joan Garriga vibrarem i ballarem per celebrar les lluites compartides!

Dissabte és la jornada central del fòrum, a la facultat històrica de la Universitat de Barcelona, en què treballarem en els cinc eixos estratègics detallats a la dreta, per tal de definir un full de ruta compartit entre els moviments i actors participants. A més, hi haurà parades de llibres, exposicions i un carrusel de xerrades curtes per conèixer projectes que fan realitat la transició ecosocial avui.

La campanya futurs impossibles està pensada per afavorir el treball conjunt de col·lectius, moviments i actors socials, com a passa prèvia a la celebració del fòrum.

Eixos principals de treball /

Programa /

Fòrum Transició Ecosocial 24 i 25 de febrer de 2023

Divendres 24

matí

Quin paper ha de tenir l’economia social i solidària el 2040? 

Taller d’escenaris de futur davant la crisi ecosocial per a entitats de l’Economia Social i Solidària.

Hora: 9:30 a 14:00h
Lloc: Cotxeres de Sants.
Carrer de Sants 79, Barcelona

Divendres 24

vespre

Celebrem les victòries, per seguir lluitant! 

Obertura del Fòrum per la Transició Ecosocial i concert.

Hora: 18:00 a 22:00h
Lloc: Cotxeres de Sants.
Carrer de Sants 79, Barcelona

Dissabte 25

matí i vespre

Jornada
central del Fòrum

Hora: 09:00 a 17:30h
Lloc: Pati de Lletres de la Facultat Històrica de la UB.

Plaça Universitat, Barcelona.

Impulsat per /
Amb el suport de /
POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES
POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES POSSIBLES